Wij bieden custom badges, patches, emblemen in alle vormen, kleuren en maten.

  • geborduurde badges
  • geweven patches,
  • bedrukte emblemen
  • en ga zo maar door...

Overigens gebruiken we in de praktijk de term 'badge' en 'patch' door elkaar, maar bedoelen we daar meestal hetzelfde mee. Oorspronkelijk was een patch 'een lapje stof' om een beschadigd kledingstuk 'op te lappen'. Omdat badges daar natuurlijk uitermate geschikt voor zijn, zijn de termen een beetje door elkaar heen gaan lopen...

Badges patches emblemen more color

 

Er zijn in feite 3 beschikbare technieken om een patch of badge (twee benamingen voor hetzelfde in onze praktijk) te produceren: borduren, weven of bedrukken (sublimeren).

  • Borduren is de meest voorkomende (populaire) techniek: er wordt doorgaans geborduurd op een ondergrond (backing) van twill of vilt en met speciaal borduurgaren dat heel geschikt is voor veel contrast in het ontwerp. Door de borduurtechniek waarbij het garen 'naar boven wordt gehaald' krijg je in veel gevallen ook het gevoel van textuur en 'diepte' in het design. 
  • Bij weven wordt een dunnere draad gebruikt (dus geen borduurgaren) en geen basis (ondergrond). Het dunnere draad zorgt ervoor dat je kleinere en fijnere details kunt verwerken.Het eindresultaat is een gladdere patch (badge) zonder 'textuur' en ze zijn dus ook dunner dan een geborduurde badge. Het is feitelijk dezelfde techniek die wordt gebruikt voor het produceren van labels. En er is een maximum van 4 kleuren in het design.
  • Printen, of feitelijk sublimeren,  is een perfecte oplossing wanneer de afbeelding veel kleuren en veel details bevatten zoals een foto of een afbeelding met veel verlopen. Het ontwerp wordt gesublimeerd op een twill-ondergrond. Door de afwerking met een stoere geborduurde border, blijft de badge-look behouden.

Patches / badges kunnen worden geproduceerd in rechthoekige, ronde of eigenlijk elke andere vrije (lasergesneden) vorm. Ze worden geleverd als opnaaiembleem of met speciale opstrijkbare lijmlaag op de achterzijde. Wij adviseren doorgaans om te kiezen voor het vaststikken van de badges, door ons of een ander professionele partij. Omdat de lijmlaag minder hecht op bepaalde ondergronden en kan loslaten na een aantal wasbeurten. En met een eigen strijkbout in de weer gaan, is meestal niet effectief genoeg.

Badges in andere materialen zoals soft-pvc of imitatieleer komen minder vaak voor, maar zijn zeker ook mogelijk.
Laat ons je wensen weten en wij vinden vast een passende oplossing.